Vier Pijlers

Ist Block Image

HOEFVERZORGING

Wanneer we paarden op een meer natuurlijke wijze willen houden en huisvesten, dan is het belangrijk rekening te houden met de verschillende behoeften die deze diersoort van nature heeft. Omdat er nogal wat zaken zijn waar je tegenaan kunt lopen in de dagelijkse verzorging van een paard, pony of ezel hebben we deze behoeften uitgesplitst in vier zorgpijlers.

HUISVESTING

Wanneer je deze verschillende pijlers vervolgens afzonderlijk gaat bekijken ontdek je niet alleen dat er een enorme samenhang is tussen de verschillende onderwerpen, maar ook dat iedere pijler eigenlijk een scala aan onderwerpen bevat om over na te denken. Op het moment dat paarden 24/7 buiten gaan verblijven – het uitgangspunt bij Paddock Paradise – dan is het zaak om altijd goed ruwvoer voorradig te hebben. Maar wat is goed ruwvoer en hoeveel moet je voeren?

IInd Block Image
IIIrd Block Image

DIEET

Je wilt de bodem van de track verzwaren om zo een natuurlijke slijtage van de hoef te bevorderen. Hoefijzers, te invasief bekappen of teveel energierijk voedsel staan dit proces in de weg. Nog meer stof tot nadenken dus! Kortom, bij het huisvesten van paarden zijn er een veelvoud van zaken van grote invloed op de keuzes die wij maken voor de dieren.

TRAINING

Meer weten over het natuurlijk houden van paarden of het aanleggen van een Paddock Paradise? Maak dan vandaag nog een afspraak met ons team! Wilt je meer lezen over Paddock Paradise? Koop hier jouw versie van het boek (binnenkort in onze webshop) of download onze richtlijnen!

IVth Block Image