Een fijne samenwerking

Mentaal en fysiek gezond

Betrokken training speelt een belangrijke rol binnen de holistische verzorging van het paard: door rekening te houden met de natuur van het paard en haar natuurlijke bewegingen kunnen we de fysieke en mentale gezondheid van het paard bevorderen. Natuurlijk locomotief gedrag, de bewegingen van het paard aangestuurd door natuurlijk gedrag, is bepalend voor hoe het dier van nature kan én moet bewegen.

Meer dan energie kwijtraken

Jouw hippische ambities

Het trainen van een paard is meer dan alleen presteren en het kwijtraken van energie. Door jouw hippische ambities plezierig te maken voor het paard en door het respecteren van hun natuurlijke bewegingen voorkomen we stress op lichaam en geest. Stress leidt tot een verstoring van de hormoonhuishouding, onder andere door de stijging van het hormoon Cortisol. Wanneer deze verstoring langdurig aanhoudt zal dit leiden tot ernstige en minder ernstige blessures.

Door het natuurlijk gedrag van een paard beter te begrijpen, holistische zorg toe te passen en niet onnodig veel van het paard te vragen zul je ontdekken dat de communicatie en samenwerking met je paard prettiger en effectiever wordt.

Meer lezen over onze werkwijze

Onze andere pijlers

Onze filosofie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van wilde paarden en biedt een biologisch onderbouwd fundament dat werkt. Wij staan voor veilige en stimulerende huisvesting in combinatie met een gezond dieet. We nemen jouw hippische ambities in overweging en staan je bij in de hoefverzorging van jouw paard.

Wens jij jouw paard ook een natuurlijk, goed bestaan?

Ieder traject wordt persoonlijk begeleid. Consequent en betrokken delen we onze adviezen en we zorgen dat alles wordt geregeld: van grondwerk tot afrastering, van vergunningstraject tot inrichtingsplan. Met direct resultaat. Een attent paard in beweging. Gezond en gelukkig, in harmonie met haar natuur. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het realiseren van jouw Paddock Paradise? Download ons E-book of neem geheel vrijblijvend, contact met ons op.