Stimuleren van beweging

Natuurlijke eetgewoonten

In een Paddock Paradise wordt voedsel onbeperkt verdeeld in de vorm van hoogwaardig, structuurrijk hooi. Dit hooi is bij voorkeur van biologische kwaliteit, bevat veel diversiteit aan grassen en kruiden en heeft een laag aandeel suikers. Het voer verspreiden we over een Paddock Paradise met behulp van speciale voerstations die meer natuurlijk eetgedrag stimuleren en zo het paard uitnodigen tot meer activiteit en beweging.

Van nature eet het paard op diverse hoogtes tussen grondniveau en schofthoogte. Het hooi bieden we dan ook aan op verschillende hoogtes.

Evenwichtige opname van voedingsstoffen

Een divers dieet

Diversiteit draagt bij aan een evenwichtige opname van natuurlijke mineralen en sporenelementen. Zout is altijd voorradig en zo nodig kan er aangevuld worden met kleine porties groenten, fruit en geschikte vitaminen- en mineralen supplementen.

In een Paddock Paradise vermijden we het gebruik van weilanden als voedselbron, omdat dit vaak leidt tot een toename van schadelijke bacteriën in de darmflora van het paard. Deze toename kan verschillende aandoeningen en klachten veroorzaken, waarvan hoefbevangenheid en koliek de bekendste risico’s zijn.

In onze webshop kun je het voersysteem vinden dat onze voorkeur heeft.

Meer lezen over onze werkwijze

Onze andere pijlers

Onze filosofie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van wilde paarden en biedt een biologisch onderbouwd fundament dat werkt. Wij staan voor veilige en stimulerende huisvesting in combinatie met een gezond dieet. We nemen jouw hippische ambities in overweging en staan je bij in de hoefverzorging van jouw paard.

Wens jij jouw paard ook een natuurlijk, goed bestaan?

Ieder traject wordt persoonlijk begeleid. Consequent en betrokken delen we onze adviezen en we zorgen dat alles wordt geregeld: van grondwerk tot afrastering, van vergunningstraject tot inrichtingsplan. Met direct resultaat. Een attent paard in beweging. Gezond en gelukkig, in harmonie met haar natuur. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het realiseren van jouw Paddock Paradise? Download ons E-book of neem geheel vrijblijvend, contact met ons op.