Evenwichtig en gezond

Holistische zorg

Natuurlijke hoefverzorging omvat meerdere aspecten waarbij de holistische zorg voor het paard en haar hoeven centraal staat. Naast het bekappen van de hoeven, spelen ook factoren zoals voeding en training een cruciale rol in het welzijn van jouw paard. De omgeving waarin het paard zich bevindt is daarnaast een bepalende factor voor haar algehele welzijn.

Door aandacht te besteden aan deze elementen en ervoor te zorgen dat ze op elkaar zijn afgestemd, streven we naar een evenwichtige en gezonde leefomgeving voor het paard. Dit heeft een positieve invloed heeft op de conditie van het dier en haar prestaties.

Natuurlijke slijtage

Natuurlijk bekappen

Natuurlijk bekappen bestaat uit een reeks technieken waarbij speciaal gereedschap wordt gebruikt om de natuurlijke slijtage van hoeven na te bootsen. Door deze simulatie van natuurlijke slijtage wordt natuurlijke groei gestimuleerd, wat resulteert in een evenwichtige balans in zowel de hoeven als het lichaam van het paard.

Natuurlijk bekappen is geschikt voor alle hoefdieren van elk ras en elke leeftijd. Het uitgangspunt van deze methode is tweeledig. Enerzijds is het van belang dat de omgevingsfactoren van invloed op het paard in balans worden gebracht en anderzijds moet de hoef ten alle tijden onbelemmerd kunnen functioneren.

Meer lezen over onze werkwijze

Onze andere pijlers

Onze filosofie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van wilde paarden en biedt een biologisch onderbouwd fundament dat werkt. Wij staan voor veilige en stimulerende huisvesting in combinatie met een gezond dieet. We nemen jouw hippische ambities in overweging en staan je bij in de hoefverzorging van jouw paard.

Wens jij jouw paard ook een natuurlijk, goed bestaan?

Ieder traject wordt persoonlijk begeleid. Consequent en betrokken delen we onze adviezen en we zorgen dat alles wordt geregeld: van grondwerk tot afrastering, van vergunningstraject tot inrichtingsplan. Met direct resultaat. Een attent paard in beweging. Gezond en gelukkig, in harmonie met haar natuur. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het realiseren van jouw Paddock Paradise? Download ons E-book of neem geheel vrijblijvend, contact met ons op.